Схаанxи Еладе нови материјал технологија Цо., Лтд
Categories

    Додај : Но.32, Цхуангхуи Роад, нове индустријске Зоне високе технологије, Xиан, Кина 710119
    Тел : 86-29-83151667
    86-29-83151669
    Факс : 86-29-88880927
    Email:Helen@sxelade.com

Врсте електроде и апликације поља

Електрода је диригент који је прошао напон из једне средње у другу, обично из извора напајања на уређај или материјал. То може да потраје неколико различитих облика, укључујући и микрофон, тањир или штап, и најчешће је направљен од метала, као што су бакар, сребро, олово или цинка, али може да се направи није ковина супстанце која проводи струју, као што је графит.


Електрода у елецтроцхемицал ћелију се назива или неки аноде или је катода. На аноде сада дефинисан као електроде на којој електрона остави ћелију и дође до оксидације и катода као електроде на којој електрона унос у ћелију и дође до смањења. Свака електрода може постати или на аноде или катода у зависности од смера струју кроз ћелију. Биполарни електрода је електрода која функционише као аноде једне ћелије и катода друге ћелије.


Аноде и катодама


У случају на једносмерну (ДЦ) струју, електроде долазе у пару, а називају се и аноде и катодама. За ДЦ извор, је катода се дефинише као електрода из које оставља струја и аноде као тачка где враћа. Из разлога који су историјски а не научна, струје у коло је, конвенцијом, приказиван како путује из позитиван негативан, тако да га сматрају да је проток од позитивног електрицитета напоље из је катода, а у до аноде. Напон , међутим, састоји се од тока негативно набијен небројена звао електроне, па овај ток је заправо у супротном правцу. У том контексту, вероватно је боље да мислим да једноставно у смислу терминала за позитивне и негативне.


Електролизу

Да бисте набавили датог елемента, један јонски једињење тог елемента могу бити елецтролyзед. Један од примера је производњу натријум метала из растопљеног соли или натријум хлорида. Када тренутни токова, пробуди натријум Јона привлачи негативне електрода или катода, где он добија електрона, формирање натријум метала. Негативно набијен хлорид Јона привлачи аноде, где они губе електроне, формирање хлор, која је обухваћена је и као нуспродукт.


Галванизацију

У овом процесу, метални предмет Премазан је други метал да бисте побољшали њену отпорност на корозију или изглед. Да се фарбају објекат формира се катода у процесу електролизу до потапања у раствор растворљива састојак метала које ће формирати премаза, са аноде који такође направљен од овог метала. Када струја тече, метални позитивних јона из решење привлаче је катода и формирају депозит на њему. Као и Јона у раствору се користе, њих замењују Јона које формирају из до аноде. Понекад , у аноде је израђена од различитих материјала који се не користи се; на овај начин, металних Јона треба заменити допуном решење.



Употреба електроде

Електроде у медицинске сврхе, као што су ЕЕГ (за снимање мождане активности), ЕЦГ (снимање откуцаја срца), ЕЦТ (електро мозак стимулација) и дефибрилатор (снимање и доставља срчане стимулације);

Електроде за елецтропхyсиологy технике у биомедицинских истраживања;

Електроде за електролизу ;

Електроде за галванизацију ;

Електроде на бази струје катодне заштите .



Контактирајте нас
Адреса: Но .32 , Цхуангхуи Роад, нове индустријске Зоне високе технологије, Xиан, Кина
Телефон: +86-29-83151667
 Факс:86-29-88880927
 Е-пошта:helen@sxelade.com
Share: